Skip links

Is dit het jaar van de freelancer? – Freelance trends 2021

We houden er hier bij BUBTY van om op de hoogte te blijven van de laatste freelance trends en we kunnen zeggen dat er veel is veranderd in de afgelopen twee jaar. Daarom zetten we al deze trends even op een rijtje zetten zodat ook jij up-to-date blijft.

Afgaande op de onderzoeken die we hebben bekeken, de experts die we hebben geïnterviewd en de ervaring van het BUBTY-team, is er genoeg om blij over te zijn als je een freelancer bent.

In dit artikel nemen we je mee in de meest actuele trends van 2021:
  1. Toegenomen acceptatie van freelancen
  2. Groei in freelance platforms
  3. De opkomst van Freelance Teams
  4. Gemeenschap steeds belangrijker
  5. Meer hoogopgeleide freelance mogelijkheden

Wat zorgde voor verandering?

Het lijdt geen enkele twijfel dat Covid-19 veel veranderingen op gang heeft gebracht. Echter kunnen we ook zeggen dat deze veranderingen er ook al een hele tijd aan zaten te komen.

Ondanks de huidige hype, is freelancen verre van een nieuw fenomeen. Wat wel nieuw is, is de manier waarop de wereld ernaar kijkt.

De gedwongen overstap naar remote-work over de hele wereld heeft veel mensen doen beseffen dat werknemers in een kantoor niet het enige bedrijfsmodel is dat werkt. Bedrijven beginnen de voordelen in te zien van het toegang hebben tot een wereldwijde talentenmarkt en de flexibiliteit die freelancers kunnen bieden.

Veel werknemers die freelancen ooit als riskant beschouwden, hebben door de pandemie geleerd dat geen enkele baan echt veilig is.

Ondanks het feit dat freelancers weinig overheidsvoordelen krijgen en dat sommige freelance sectoren – zoals film en toerisme – zeer hard werden getroffen door maatregelen om de verspreiding van Covid tegen te gaan, worden freelance platforms overspoeld door mensen die meer persoonlijke controle over hun financiën willen krijgen.

“Freelance platforms worden overspoeld door mensen die meer persoonlijke controle over hun financiën willen krijgen”.

Huidige stand van zaken

Ondanks de wereldwijde crisis is de freelance-economie in 2020 geëxplodeerd. In de VS droegen freelancers 1,2 biljoen dollar bij aan de economie en de wereldwijde freelance workforce bestaat inmiddels voor 35% uit freelancers. Ander leuk weetje; vanaf maart 2019 bestaat de workforce van Google uit 120.000 freelancers, meer dan het aantal vaste medewerkers op de loonlijst, dat er ongeveer 102.000 zijn.

“De workforce van Google bestaat uit meer freelancers dan vaste werknemers”.

Ook zijn jongeren echt doordrongen met de mogelijkheden van freelancen. Tussen de 18 en 22 jaar is 50% van de freelancers in de VS actief en 36% ziet freelancen als een carrière op lange termijn. Ook in Europa zien we een grote verschuiving naar freelance werken.

Het gaat echter niet alleen om kinderen. Goed nieuws voor onze oudere lezers is dat 55-plussers meer verdienen dan hun jongere collega’s doordat ze zich richten op geschoold en projectmatig werk.

Het belangrijkste nieuws is dat freelancers, als groep, zowel gelukkiger als beter betaald lijken te worden dan hun kantoorgebonden collega’s.

Belangrijkste trends die van invloed zijn op freelancers in 2021

1. Toegenomen acceptatie van Freelancen

Zoals we al hebben aangegeven, heeft het op afstand moeten werken een belangrijke rol gespeeld in het veranderen van de perceptie van freelancen. Maar dit betekent zoveel meer dan niet langer rare blikken krijgen als je zegt dat je een freelancer bent.

Bedrijven voelen zich veel comfortabeler bij het idee om met freelancers te werken en dit betekent een schat aan nieuwe mogelijkheden. 

Bedrijven zijn echter niet de enigen die de voordelen van freelancen beginnen in te zien. Hoewel het waar is dat sommigen in 2020 uit noodzaak de gelederen van freelancers zijn binnengestapt, voelen steeds meer mensen de behoefte om meer controle te krijgen over hun financiën en zien freelancen als een goede manier om dat te doen.

Wij verwachten dat freelancen in 2021 en 2022 explosief zal blijven groeien en, misschien nog belangrijker, dat freelancen een carrièrekeuze wordt die door steeds meer mensen als wenselijk wordt beschouwd.

2. Groei in Freelance Platforms

Om deze groei in perspectief te plaatsen is het belangrijk om op te merken dat slechts 13% van de freelancers afhankelijk is van online talenten marktplaatsen als hun primaire bron van klanten. Desalniettemin is het aantal freelancers op mainstream platforms als Upwork, Freelancer en Fiverr enorm gestegen. Wie goed oplet, weet ook dat er voortdurend nieuwe nicheplatforms worden opgericht.

Het is te verwachten dat degenen die nieuw zijn in het freelancen zich vooral aangetrokken zullen voelen tot gevestigde platforms. Deze platforms zijn echter niet ideaal voor iedereen en een overvloed aan inschrijvingen kan leiden tot afwijzing van sollicitanten. Voor bedrijven die snel opzoek zijn naar freelancers zijn deze platforms ook niet ideaal. Omdat er zoveel freelancers op sommige platforms actief zijn (Upwork meer dan 12 miljoen), zie je door de bomen het bos niet meer.

3. De opkomst van Freelance Teams

Het beeld van freelancers als individuen die alleen willen werken en alle andere freelancers als een bedreiging zien lijkt gelukkig afgelopen te zijn.

De realiteit is dat, hoewel freelancers graag de controle over hun werk hebben, ze meesters moeten zijn in communicatie, het opbouwen van relaties en onderhandelen om effectief met klanten om te gaan. Freelancers werken vaak samen om grotere klussen aan te nemen of om hun klanten te vervangen wanneer zij op vakantie gaan.

Freelance teams worden ook gevormd door bedrijven die freelancers inhuren en hen laten samenwerken met andere freelancers en werknemers aan projecten. Dit heeft geleid tot een groei van freelance management oplossingen en van freelance platforms die project management diensten aanbieden. Alle deze management systemen samen vormen een Freelance Management Systeem. Wil je meer lezen over wat een FMS allemaal inhoudt? Lees dan ons blog HIER.

De positieve effecten van deze verandering maken het een van de meest bemoedigende freelance trends in 2021.

4. Gemeenschap steeds belangrijker

Soms is er een crisis nodig om een gemeenschap echt op te bouwen. De impact van overheidsmaatregelen heeft zeker geholpen om een groter gemeenschapsgevoel te creëren.

Ervaren freelancers, die weten hoe belangrijk het is om te netwerken met gelijkgestemden, nemen steeds vaker de tijd om nieuwe freelancers op te leiden en te begeleiden. Met de explosieve groei van freelancen is ook het besef gegroeid dat freelancers hun steentje moeten bijdragen als ze de toekomst van freelancen vorm willen geven.

5. Meer hoogopgeleide freelance mogelijkheden

Freelancen biedt kansen aan mensen van alle leeftijden, achtergronden en vaardigheidsniveaus, maar het lijkt er sterk op dat het voor hoogopgeleiden die als freelancer aan de slag willen, veel gemakkelijker zal worden.

Nu bedrijven meer openstaan voor het werken met freelancers, vooral om technische vaardigheidstekorten op te vullen, zou 2021 een goudmijn kunnen zijn voor mensen met de juiste vaardigheden. In plaats van te moeten vechten om bedrijven ervan te overtuigen hen in dienst te nemen of genoegen te nemen met lagere tarieven dan ze verdienen, zullen hoogopgeleide freelancers wellicht merken dat klanten over zichzelf heen vallen om hun diensten te verkrijgen.

De van oudsher sterke freelance IT- en cyberbeveiligingssectoren zullen blijven groeien nu bedrijven geconfronteerd worden met personeelstekorten en de dringende noodzaak om meer werk op afstand te verrichten. 

De wens van professionals om hun eigen baas te worden zal deze trend verder aanwakkeren. Als een waardevolle werknemer ontslag neemt om freelance te gaan werken en er zijn geen geschikte kandidaten voor de baan, dan is de logische keuze om je voormalige werknemer terug te halen als freelancer. We zien dit zo vaak “in de praktijk” gebeuren.

Gezien het feit dat 52% van de bedrijven projecten heeft moeten uitstellen of annuleren vanwege een gebrek aan beschikbaar talent, lijkt het veilig om te zeggen dat bedrijven in 2021 veel meer bekwame freelancers gaan contracteren.

“52% van de bedrijven heeft projecten moeten uitstellen of annuleren vanwege het gebrek aan beschikbaar talent”.

Voor freelancers: Hoe het meeste te halen uit de huidige Freelance Trends

De freelance trends die we hebben waargenomen geven aan dat 2021 echt een kantelpunt zou kunnen zijn binnen de industrie. Het is een spannende tijd om freelancer te zijn, maar alle positieve trends in de wereld zullen je geen goed doen als je niet weet hoe je er het beste van kunt maken.

Ervaring en inzet

Ervaring is een grote factor bij het meer gaan verdienen als freelancer. Daarnaast helpt toewijding aan een freelance carrière ook. Wie uitsluitend als freelancer werkt, verdient een hoger uurloon en is meer tevreden met zijn levensstijl dan wie zijn tijd verdeelt met werken voor een bedrijf.

Opvallen in de menigte

Naarmate freelancen aan populariteit wint, zullen opdrachtgevers een ruimere keuze hebben en de mogelijkheid om tarieven te drukken. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je je onderscheid van de massa.

Je zou werk kunnen vinden in gebieden die minder populair zijn bij freelancers, maar dat is echt niet nodig. Je zou verbaasd zijn hoeveel verschil kleine dingen zoals aandacht voor detail, goede klantenservice en solide communicatieve vaardigheden kunnen maken.

Vergeet niet om jezelf te zijn en te focussen op lange termijn relaties, en je zult vanzelf je unieke niche beginnen te vinden.

Voortdurend leren

Freelancers zijn verantwoordelijk voor hun voortdurende bijscholing, en degenen die hun vaardigheden niet blijven aanscherpen verliezen hun voorsprong op de concurrentie.

Met alle gratis en goedkope online training opties beschikbaar is er echt geen excuus om niet te blijven leren. Als je niet zeker weet waar je je op moet richten, hebben we zelfs een lijst met de beste online freelance cursussen om je vaardigheden te verbeteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat freelancen vereist dat je een hele set van zakelijke vaardigheden hebt naast de vaardigheden die je nodig hebt voor de diensten die je aan klanten aanbiedt. 

Gebruik van sociale media

Misschien niet verrassend, maar social media wordt nu gebruikt door de overgrote meerderheid van de freelancers. Jezelf promoten op sociale media is voor velen van vitaal belang, en het is een goed idee om op de hoogte te zijn van nieuwe kanalen. Het bekende Tik Tok is misschien niet geschikt voor jou, maar een sterke social media-game kan je echt helpen.

Een verstandig advies, als het op sociale media aankomt, is om te proberen slechts een paar platforms echt onder de knie te krijgen, in plaats van jezelf halfslachtig over alle platforms te verspreiden. 

Conclusie

Deze kijk op freelance trends is nuttig als een algemene healthcheck voor de wereld van freelancen, maar er is geen garantie dat je je eigen loon en geluk zult zien stijgen samen met de industrie.

Wat het ons wel vertelt is dat er steeds meer mogelijkheden zijn, en als je al een freelancer bent dan is er een goede kans dat meer klanten open zullen staan om van jouw diensten gebruik te maken.

Voor degenen die een grote carrièreswitch overwegen, als je denkt dat je je vaardigheden en ervaring aan een potentiële klant kunt laten zien, comfortabel vanuit huis kunt werken en een sterke social media-game hebt, is het nu een goed moment om de sprong naar het freelancen te wagen.

De belangrijkste conclusie die de meeste mensen al weten: er is geen vervanging voor hard werken.

Al deze positieve freelance trends zullen weinig voor je betekenen tenzij je actie onderneemt. Zelfs als 2021 niet het Jaar van de Freelancer wordt (wat zeer onwaarschijnlijk is), kun je er toch JOUW jaar van maken.

Bronnen:

https://www.homeworkingclub.com/remote-work-and-freelancing-statistics/

https://www.upwork.com/documents/future-workforce-pulse-report-2020

https://www.homeworkingclub.com/home-jobs-for-seniors/

https://www.homeworkingclub.com/wp-content/uploads/2020/08/HomeWorkingClub-July-2020-Survey-Final.pdf

https://info.mbopartners.com/rs/mbo/images/MBO_SOI_2020_Infographic.png

Join the Discussion

Return to top of page