Skip links

Zes eigenschappen voor de beste marketing specialist.

Op zoek naar een online marketing specialist voor jouw bedrijf? Ik geef je groot gelijk! Van de 7.8 miljard mensen op deze wereld zijn er 4.5 miljard (59%) internetgebruikers en zijn er 3.6 miljard (46%) actief op social media. Er liggen dus voor iedere business online genoeg kansen voor het oprapen. Maar waar te beginnen? Sterker nog: waar te beginnen met zoeken? Misschien ben je al wat verder en is de vraag: hoe moet ik mijn huidige online marketing verder uitbouwen? Er bieden talloze freelance specialisten hun diensten aan die jou kunnen helpen met het beantwoorden van deze vragen.

Maar ja, wat nu? Wie kan mij dan echt het beste helpen? En waar moet ik nou naar kijken bij het vinden van de perfecte specialist? Wat moet mijn specialist echt kunnen en wie past nou echt bij mij als persoon? En nog veel belangrijker, bij mijn bedrijf? Na een benchmarkonderzoek onder bedrijven die geregeld met freelancers werken, kwamen tot de volgende conclusie gekomen: De 6 belangrijkste eigenschappen van de perfecte specialist zijn onder anderen vindingrijkheid, creativiteit, vakkennis en oog voor detail. Ook moeten specialisten goed kunnen dataminen en geordend te werk kunnen. De eigenschappen lichten we graag voor je uit:

Vindingrijkheid

Een specialist heeft voor een breed assortiment vuren gestaan. Het vermogen om snelle en slimme ad hoc beslissingen te maken wordt dan al snel een cruciale vaardigheid wil men het redden als ondernemer. Naast deze mentale behendigheid, brengt het werken op verschillende projecten voor verschillenden soorten diensten of producten een brede kennis met zich mee. Al doende leert een zelfstandige trucjes die met enige omvorming in andere industrieën. Wist je dat Paramount Pictures Facebook advertenties gebruikt voor marktonderzoek?  

Organisatie

In principe heeft een bedrijf een eigen administratie. Daar horen processen bij, processen die freelancers zich eigen moeten maken. Naast het vermogen zich wegwijs te maken in een klant’s bedrijf, weten ze ook waar en hoe ze informatie in hun vakgebied kunnen vinden over trends, nieuwe tools en technieken om aan de behoeften van de klant te voldoen en hun eigen vaardigheidsniveau te verhogen.

Datamining

De historische data van een bedrijf spreekt boekdelen. Een zelfstandige marketing professional zal de nodige vragen stellen over wat je in het verleden hebt gedaan. Marketing blijft immers een methodische vak dat valt of staat op empirische experimenten. Ze weten waar en hoe ze informatie bij hun klanten moeten ophalen, om vervolgens vanuit hun vakgebied in de industrietrends te duiken, nieuwe tools en technieken om aan de behoeften van de klant te voldoen. En natuurlijk om hun eigen vaardigheidsniveau te verhogen.

Creativiteit

Binnen marketing is creativiteit een van de belangrijkste punten. Verbeeldingskracht om met originele ideeën en creaties te komen is key. Een freelancer stap in principe kersvers in een nieuw project waar ineens een abstract concept tot uitvoer gepromoveerd dient te worden. Dit vergt de nodige geestelijke wendbaarheid.

Vakkennis

Een topspecialist weet waar hij of zij het over heeft. Zoals in verschillende vorige eigenschappen is een freelancer constant bezig met zichzelf verbeteren omdat hij / zij per klant opnieuw een leertraject in gaat. Telkens weer doen zich nieuwe puzzels voor die opgelost dienen te worden. Tradesecrets ontrafelen bij iedere nieuwe industrie die wordt aangepakt hoor bij het takenpakket. 

Oog voor detail

Een topspecialist spoort kleine foutjes op in huidige methodes en processen en is in staat die op te lossen. Een specialist probeert in principe zoveel mogelijk resultaat te behalen in het aantal afgesproken uren. Dat betekent dat een freelancer geoefend is in gedetailleerde executie. Dit getraind oog voor minutieuze gegevens maakt zo’n professional efficiënt doch effectief.

En dan denk jij natuurlijk “leuk al deze informatie, maar hoe weet ik wie er over die eigenschappen beschikken en en hoe ik hen kan vinden?” Niet getreurd, daar is een antwoord op. BUBTY heeft een platform ontwikkeld waar alle belangrijke eigenschappen van specialisten getoetst worden. Ook wordt er gekeken naar hoe specialisten met jouw bedrijf aansluiten en hoe ze jou het beste kunnen helpen. Beantwoord een paar vragen en binnen no-time heb jij jouw perfecte specialist!

Benieuwd welke marketingspecialist bij jou past? Doe dan de gratis BUBTY marketing test.

Tot snel.

Join the Discussion

Return to top of page